top of page

Geluk op recept

In zijn boek combineert de auteur zijn wetenschappelijke geneeskundige achtergrond met zijn studie en ervaring op het gebied van meditatie. De oefeningen uit het boek zijn een moderne westerse toepassing van traditionele meditatietechnieken, nuchter en zakelijk.

Het boek is geschikt voor Trainers/Coaches en Meditatiebeoefenaars en hen die dat willen worden. Kijk op deze site voor de gratis downloads en andere informatie behorend bij de oefeningen uit het boek. Bestel bij de auteur: klik hier voor het boek, of download hier het ebook.

Boek-cover.jpg
 • Wat heb ik eraan?
  “Use it, or loose it” * wordt gezegd voor spier training. Hetzelfde geldt voor onze ziel. Als we ons erin bekwamen om gelukkig te zijn, worden we het ook. Uit recent psychologisch-neurologisch onderzoek blijkt dat we zelfs de verbindingen in onze onze hersenen langdurig kunnen veranderen als we trainen. Hiermee maken we de weg vrij voor steeds meer positieve ontwikkelingen in ons leven en wat we in het verleden hebben meegemaakt zal ons minder belasten. Kortom: je functioneert beter, je wordt fundamenteel gelukkiger.
 • Praktijk of theorie?
  Het accent in deze cursus ligt sterker op de praktijk dan op de theorie. Door het zelf uitvoeren van eenvoudige opdrachten gaat de cursist min of meer spontaan en onbevangen aan de gang met meditatietechnieken. Daarna wordt de opgedane ervaring met beknopte theorie onderbouwd. Pas als laatste komt de techniek van de meditatiebeoefening uitgebreid en in een apart hoofdstuk aan de orde. Van de cursist wordt slechts gevraagd dat hij zich openstelt voor deze opzet.
 • Hoeveel tijd kost het?
  De rest van je leven! Maar dat was vast niet het antwoord dat je zocht. Ik adviseer de hoofdstukken met de daarbij behorende oefeningen de tijd te geven. Dat kan direct bij de eerste keer dat je het boekje leest of nadat je alles eens hebt doorgelezen. De inhoud moet bezinken en dat heet tijd nodig. Per oefening en de daarbij behorende tekst heb je in alle rust c.a. een half uur nodig. Behandel één thema uit het boek bijvoorbeeld één week lang, één keer per dag. Bekijk daarna welke oefening u een periode als vaste dagelijkse oefening en zo kun je verder gaan op een manier die jij goed vindt. Denk eraan; we hebben allemaal een eigen uitgangspunt, dus jij moet zelf kijken wat het beste voor jou functioneert. Probeer een vast moment in de dag daarvoor in te ruimen, zonder afleiding van telefoon e.d. Probeer ook een plekje in huis daarvoor in te richten met een foto of een bloem, zo heb je een betere sfeer en word je er ook door de dag aan herinnerd.
 • Waarom juist deze cursus?
  Uit eigen ervaring heeft de auteur vastgesteld hoe moeilijk het voor een “beginner” is, om de juiste keuze te maken; er is een groot aanbod aan methoden van uiteenlopende spirituele en psychologische denkrichtingen. Met deze cursus maak je geen specifieke keuze. De methode is universeel en niet gebonden aan enige religieuze stroming.
 • Behoort de methode toe tot een bepaalde stroming?
  Neen, en het maakt dus niet uit of je wel of niet ergens aan gelooft. Wel zijn er duidelijke overlappingen te vinden met de oosterse filosofie, maar ook die zijn tamelijk universeel.
 • Kan ik me daarnaast ook nog in andere methoden verdiepen?
  Jazeker! Deze methode is een frisse kijk op de basiselementen en daarmee is zeker niet alles gezegd wat er te zeggen valt. Zelfs als je al veel studie achter de rug hebt kan deze methode je bewustwording over jouw “basisgereedschap” opfrissen. Dus ook voor bijvoorbeeld geroutineerde meditatie en/contemplatie beoefenaars kan deze methode ondersteunend zijn. En als dit je eerste stappen op dit gebied zijn, zul je bij verdere studies profiteren van het duidelijk hanteerbare “basisgereedschap” van deze methode.
 • Wat heb ik ervoor nodig?
  De tekst en eventueel hulpmiddelen. Deze kun je via deze site krijgen, het meeste is gratis. De motivatie en tijd dien je zelf mee te brengen.
 • Voor wie is het geschikt
  Deze cursus is bedoeld voor iedereen die beter wil functioneren. Voorkennis en ervaring zijn niet vereist. En als je speciaal geïnteresseerd bent in meditatie, is deze cursus een waardevolle voorbereiding om gemakkelijker toegang te krijgen tot de essentie van meditatie, ongeacht welke leerschool dan ook.
 • Hoe ga ik daarna verder?
  Beter functioneren, betekent voor iedereen iets anders. Ieder mens heeft hiervoor zijn eigen startpunt. In deze minicursus wordt op een onbevangen manier kennisgemaakt met meditatietechnieken. Je leert met nieuwe ogen naar de geest te kijken en je krijgt praktisch gereedschap om hiermee zelf aan de slag te gaan. Hiermee kun je naar eigen behoefte meditatie en mind coaching in je leven te integreren.
bottom of page